Zelfbouwpakketten Vloerverwarming

Vloerverwarming zelf plaatsen

Ben je van plan om zelf je vloerverwarming te leggen? Een goed idee wanneer je graag wil besparen door niet alles uit te besteden aan een loodgieter. Met de nodige begeleiding en goede zelfbouwpakketten, kan je vlot aan de slag en hoef je zelf dus geen specialist met jarenlange ervaring te zijn.


Er bestaan verschillende manieren om vloerverwarming te plaatsen.

  1. Vloerverwarming in de chape

    Wanneer er nog geen dekvloer is, kan deze methode aangewend worden. Een laag isolatie (PUR of kunststof schuim) zorgt ervoor dat de warmte niet via de onderkant van de leidingen verdwijnt. Na het leggen van de leidingen, worden ze met speciale clips aan de PUR geniet. Betreft het een gewapende vloer, dan worden de waterleidingen aan de netten zelf bevestigd of maak je gebruik van speciale noppenplaten. Doordat de buizen in de chape liggen, worden ze misschien iets minder snel warm, maar zal de vloer wel langer zijn warmte behouden.

  2. Infrezen van vloerverwarming

    Heb je al een chape afwerkvloer liggen, dan kan je met een speciale vloerfrees sleuven frezen om de waterleidingen van de vloerverwarming in te plaatsen. Deze blijven gemakkelijk liggen en de vloer kan geëgaliseerd worden na het aansluiten van de leidingen op de verdeelunit. Op deze manier wordt je vloer redelijk snel warm omdat ze hoog in de chape liggen. De bestaande vloeropbouw moet niet gewijzigd worden en de werken kunnen snel aan een relatief lagere kostprijs worden uitgevoerd.

  3. Vloerverwarming leggen óp een bestaande vloer

    Ligt er al een dekvloer en heb je nog voldoende ruimte voor je vloeropbouw, dan kan je de vloerverwarming hier bovenop leggen, in een isolatiepakket. Met speciale lamellen uit metaal, kan je ervoor zorgen dat de warmte zicht goed gaat verdelen over het vloeroppervlak en dat je hiervan effect in de ruimtes kan ondervinden.

Slakkenhuis of haarspeld legpatroon voor vloerverwarming

Er bestaan twee specifieke patronen om de leidingen voor je vloerverwarming te leggen. Heb je kamers met grote ramen, dan wordt vaak het haarspeldpatroon gelegd om geen koude zones te doen ontstaan. In alle andere gevallen is het meestal een slakkenhuispatroon om de warmte goed verdeeld te krijgen over de vloer.

Zelfbouwpakketten

Bij Maarten Vervliet kan je met een zelfbouwpakket zelf je vloerverwarming leggen, onder deskundige begeleiding. We informeren je over de nodige voorbereidende werkzaamheden, de juiste materialen en eventuele machines die je moet gebruiken en het ophangen ven de verdeelunit.

Ook over de wachttijd die je in acht moet nemen voordat je het systeem in werking mag stellen, kunnen wij je alles vertellen. Alles hangt namelijk af van het soort dekvloer en de vloerafwerking. En er bestaan ook stookprotocols, om de temperatuur langzaam op te drijven, zodat je geen te grote temperatuur schommelingen krijgt, want hierdoor zou je vloer kunnen scheuren.

Wanneer je installatie geplaatst is, komt Maarten Vervliet langs voor een eindcontrole zodat je er gerust van kan zijn dat alles werd geplaatst zoals het hoort. Mocht je vragen hebben, dan kan je uiteraard ook beroep doen op ons.

Kwaliteitsmaterialen


Maarten Vervliet werkt steeds met erkende merken en kan je kwaliteitsmateriaal garanderen. Mocht er zicht toch een defect voordoen, dan kan je op ons rekenen om dit te verhelpen.
Je kan bij ons eveneens terecht voor advies over het gebruik van de juiste tools en materialen voor de plaatsing.

Contacteer ons

Wil je dat een ervaren zelfstandig installateur je bijstaat bij de plaatsing van je eigen vloerverwarming?

Contacteer ons voor een bezoek- of offerteaanvraag! Via onze website kan je dit gemakkelijk in een paar stappen aanvragen.

Vloerverwarming leggen: werkwijze & prijs

Vloerverwarming leggen hoeft niet duur te zijn. Soms kun je volstaan met minimale ingrepen waardoor de kosten alleszins redelijk blijven. Er zijn drie manieren waarop vloerverwarming gelegd kan worden. Ontdek ze in dit artikel.

Zelfbouwpakketten Vloerverwarming
Zelfbouwpakketten Vloerverwarming
Zelfbouwpakketten Vloerverwarming
Zelfbouwpakketten Vloerverwarming
Zelfbouwpakketten Vloerverwarming
Zelfbouwpakketten Vloerverwarming

Op zoek naar een zelfbouwpakket voor vloerverwarming mét deskundige begeleiding?

Contacteer Maarten Vervliet voor een bezoek of offerte